Lacul Nuntași din comuna Istria a secat complet, din cauza secetei din ultima perioadã dar și a opturării canalelor de legătură cu alte lacuri. Pe  locul unde ar trebui să fie un lac cu apă sărată, acum este un deșert în adevăratul sens al cuvântului.

Anunțul a fost fãcut de prefectul județului, George Niculescu, care a spus cã a primit o adresã de la Primãria Istria, prin care i se solicitã sprijinul. Din cele 851 de hectare, cât are lacul Nuntași, peste 95% din luciul apei a secat. Lacul era renumit pentru nămolul sapropelic cu proprietăți terapeutice, asemănător celui de la Techirghiol,

Prefectul de Constanța, George Niculescu, s-a deplasat, marți, împreună cu directorul Apelor Române Dobrogea Litoral, Bogdan Bola, pe teren, la Nuntași.

“ Din cauza secetei pedologice și a obturãrii canalelor prin care putea fi alimentat cu apã, lacul Nuntași este secat în proporție de 95%! Și vorbim despre un lac cu apã sãratã, asemãnãtor celui din Techirghiol, care se întindea pe mai bine de 800 de hectare. Acolo, în urmã cu zeci de ani, oameni din toatã țara veneau sã se bucure de efectul terapeutic al nãmolului sapropelic. Acum? O imagine dezolantã și nimic mai mult. În perioada urmãtoare, vom veni cu soluții. În primul rând, decolmatarea canalelor de alimentare. Atât cel care face legãtura între lacul Sinoe și lacul Istria, cât și între lacul Istria și lacul Nuntași. Abia apoi se va putea remedia aceastã situație și lucrurile vor reveni la normal”, a precizat prefectul județului Constanța.

Imagine

Articolul precedentANM a emis, astăzi, o nouă atenționare meteo cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă pentru mai multe județe din țară
Articolul următorVIDEO| Accident în Mamaia Nord