Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a organizat astăzi Festivitatea de absolvire și de înaintare în primul grad a Promoţiei 2019 „Nicolae Bălcescu – 200”de ofiţeri ingineri militari şi civili. O nouă generație de marinari și-a încheiat misiunea de studenți ai prestigioasei unități de învățământ de la malul marii.

Promoția 2019 este a 97-a promoţie a Şcolii Navale „Mircea cel Batran”, prima instituţie de învăţământ superior dobrogeană și predecesoare a Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”. La festivitatea de astăzi a fost prezent și Gabriel Leș, Ministrul Apărării.

255 de studenți au promovat  examenul de diplomă în sesiunea de vară. 38 de absolvenți militari ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” au primit primele lor grade de ofiţeri în Forţele Navale Române. De asemenea, un număr de 217 absolvenți au primit diplomele de ingineri.

Șefă de promoție a fost declarată Alexandra Iuliana Chirita, din Scornicești (județul Olt), a absolvit cu 9,75 și recunoaște că a muncit mult ca să ajungă aici. „Am foarte mari emoții c-am ajuns în momentul acesta și este foarte important pentru mine și pentru parinții și prietenii mei. Mi-a plăcut foarte mult cariera militară pentru că te dezvoltă atât din punct de vedere profesional cât și personal.”

 

 

 

Articolul precedentBalustrada de la Cazinou, revopsită în alb cu vopsea anticorozivă și rezistență la mediul salin
Articolul următorVIDEO| Gabriel Leș: Sperăm ca în câteva luni contractul privind Programul de înzestrare „Corvetă multifuncțională” să poată fi semnat