Sala mare a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” oferă și în acest weekend o experiență cinematografică de neuitat.

Sâmbătă, de la ora 20.00, cea mai recentă producție Disney pentru marile ecrane, ”Maleficent: Mistress of Evil/Maleficent: Suverana Răului”, un film de aventuri fantastic, spune o nouă poveste, aprofundând relația dintre Aurora și nașa ei, dar și pe cea dintre Regatul Moors și vecinii săi. . Regizorul Joachim Rønning, un mare fan al filmului, a fost atras mai ales de personalitatea complexă a răutăcioasei Maleficent. „Angelina Jolie a creat ceva cu totul unic prin acest film și personaj. În distribuție: Juno Temple, Ed Skrein, Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer.

Începând cu ora 18.00, cinefilii sunt invitați la premiera lungmetrajului documentar „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, scris și regizat de Claudiu Mitcu și Mihai Mincan.
Filmul, al cărui motto este „Acasă nu e decât distanța dintre unde ești și unde visezi să fii”, a avut premiera mondială la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF). Lungmetrajul documentar propune o interpretare neconvențională a unuia dintre cele mai mari fenomene de migrație din Europa secolului XXI. „Emigrant Blues” este construit ca un road movie atipic, un fel de ghid turistic neoficial al unei Europe diferite de cea din pozele agențiilor de turism.
În film apar Alexandru Dorobanțu, Florin Gigoiu, Cătălin Lucian Danciu, Daniela Nicoleta Danciu, Andra Yvonne Suciu, Andrea Lavu Precob, Ioan Gheorghe Bârsan Popa și Adrian Bârsan Popa.
Montajul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole” este semnat de Dragoș Apetri și Cătălin Cristuțiu, imaginea, de Laurențiu Răducanu și George Chiper-Lillemark, iar sunetul, de Ioan Filip și Dan-Ștefan Rucăreanu.
Producător executiv este Livia Rădulescu, producător este Radu Stancu, iar producător delegat, Ioana Lascăr.

Filmul de animație „Yeti – Omul Zăpezilor/ Abominable” deschide seria proiecțiilor de duminică. Pelicula va putea fi vizionată, începând cu ora 12.00. Filmul regizat de Tim Johnson și Todd Wilderman spune povestea lui Yeti, Omul Zăpezilor, rătăcit în lumea noastră care trebuie să se întoarcă la familia lui, iar pentru asta are nevoie de ajutor. Din distribuție fac parte: Albert Tsai, Chloe Bennet, Sarah Paulson și Eddie Izzard.

În ultima zi de weekend, de la ora 17.30, spectatorii au șansa să-l vadă pe Antonio Banderas în „Dolor y gloria / Durere și glorie”. În regia lui Pedro Almodovar, filmul vorbește despre o serie de reîntâlniri ale regizorului Salvador Mallo, a cărui sănătate e tot mai șubredă. Unele reîntâlniri au loc în realitate, altele doar în amintire. „Durere și glorie” pune accent pe actul creator, pe dificultatea separării lui de viața autorului. În recuperarea trecutului, Salvador descoperă nevoia disperată de a-l repovesti și în această nevoie își găsește salvarea.

Dana Rogoz, Mădălina Craiu și Răzvan Vasilescu sunt protagoniștii filmului „MO”, regizat de Radu Dragomir, care va fi prezentat publicului, de la ora 20/00. Mo și prietena ei sunt prinse copiind de către cel mai sever profesor din facultate. Cele două cer o a doua șansă, iar profesorul le propune un examen neașteptat.
Producția aduce în discuție un subiect prea rar abordat în spațiul public din România: abuzul de putere, cât și abuzul sexual sunt prezentate foarte de aproape într-o lume în care tinerele femei ajung să fie victime sigure, iar lipsa de solidaritate între ele le lasă singure în relația cu prădătorul și în experiența traumatică.
Debutul regizoral al lui Radu Dragomir, „Mo” a fost selectat în competiția oficială de la Sarajevo iar în România a rulat în avanpremieră la TIFF.
Pelicula a fost primită cu căldură atât de către public, cât și de către presă și critica de specialitate.

Articolul precedentUltima secvență pe mare la exercițiul NUSRET 19
Articolul următorDouă spectacole de excepție pe scena constănțeană