Nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a Forțelor Navale române urmează să se întoarcă acasă după ce, în ultimele săptămâni, a participat cu succes la exercițiul multinațional NUSRET 19, găzduit de Turcia.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, vineri, 18 octombrie, în ultima zi de activități planificate pe mare în cadrul exercițiului NUSRET 19, nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” a executat manevre de formații și evoluții și a participat la secvența de tip PHOTEX (fotografiere aeriană). Astfel, 12 nave din Italia, Grecia, Spania, Turcia și România au exersat comunicații navale și au executat manevrele de apropiere și de menținere a diferitelor formații navale. „Au fost și ultimele exerciții comune pentru toate navele implicate la exercițiul multinațional NUSRET 19. Nava s-a îndreptat apoi spre Portul Nara, unde predat mina de exercițiu recuperată și va ambarca la bord echipa de scafandri EOD care a acționat în Golful Saros, în raionul Mecidiye”, a transmis, de la bordul vasului, căpitan-comandor Mihai Egorov.

Sâmbătă, în Portul Nara, are loc ședința post acțiune la exercițiul NUSRET 19, acolo unde vor fi analizate activitățile desfășurate pe mare și punctele raportate de fiecare navă ca fiind mine marine, pentru a se verifica datele cu cele existente la nava comandant.

Duminică, 20 septembrie, se va încheia oficial exercițiul NUSRET 19, la care Forțele Navale Române au participat cu succes cu nava maritimă hidrografică „Căpitan-comandor Alexandru Cătuneanu” și un detașament de scafandri EOD. Nava românească va părăsi, apoi, portul din Turcia și se va îndrepta spre țară.

Articolul precedentA lovit două mașini și a refuzat să fie testat cu etilotestul. Nu a scăpat de dosar penal!
Articolul următorZile de răsfăț cinematografic la Centrul Multifuncțional „Jean Constantin”