47 de unităţi de alimentaţie publică de pe litoral au fost amendate, în ultima săptămână, de către inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). 367 de kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată) au fost confiscate/

În perioada 17 – 23.07.2023, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2023, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare, transmite ANSVSA.

Au fost verificate 235 de unități localizate în  Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Costineşti, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirgiol, Mangalia și Constanța.

În urma controalelor s-au constatat deficienţe cu privire la: comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorifcare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentelor care să ateste trasabilitatea produselor.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost sancţionate contravenţional 47 de unități, cu amenzi în valoare de 551.200 de lei. De asemenea, au fost emise 5 ordonanțe de interzice a activității și o ordonanță de suspendare a activității.

Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 367 de kg. (carne de vită, carne de pui, pește, produse din pește și ouă, înghețată).

ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanța, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival 2023: 0786.577.007, unde se pot face sesizări sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentFemeie salvată în ultimul moment de la înec
Articolul următorAccident mortal. Bărbat spulberat pe trecerea de pietoni de un șofer de 24 de ani