Patru bărbaţi şi două femei sunt cercetați pentru de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi deţinere de droguri. Anchetatorii au stabilit că, începând din luna ianuarie, aceştia au obligat patru tinere să se prostitueze în Constanţa şi în Cluj.

La data de 19 iulie a.c.,  polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în județele Cluj și Constanța, la 6 persoane, 4 bărbați și 2 femei, într-un dosar penal având ca obiect comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu.

Începând cu luna ianuarie 2023, persoanele bănuite ar fi racolat două femei, de 19 ani și două minore, de 16, respectiv 17 ani, pe care le-ar fi determinat, prin violență și constrângere, să practice prostituția, în mai multe imobile din județele Constanța și Cluj.

De asemenea, în perioada ianuarie – iulie 2023, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către persoanele vătămate, pe care le-ar fi transportat, în mai multe rânduri, la locuințele clienților, în scopul exploatării sexuale a acestora, stabilind tarifele practicate pentru prestarea serviciilor sexuale și obținând foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției.

În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate cantități de cannabis, 1.500 de lei și mai multe telefoane mobile, ulterior, procurorul de caz dispunând reținerea, pentru 24 de ore, față de persoanele bănuite.

Acestea au fost conduse și încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 20 iulie, să fie formulată, la instanța de judecată, propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentAccident mortal în gara din Eforie Sud. Un bărbat a fost lovit de tren
Articolul următorFOTO Casă în flăcări în Valu lui Traian. Pompierii au salvat mai multe animale și păsări