82.05% este procentul notelor peste 5 la concursul național de titularizare – sesiunea 2021 (înainte de soluționarea contestațiilor) la nivelul județului Constanța

 Înainte de etapa de contestații la proba scrisă din cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar, 82.05% dintre candidați au obținut note peste 5,00.

La nivelul județului Constanța s-au prezentat la acest concurs 845 de candidați care au susținut proba scrisă la 39 de discipline, 107 candidați  s-au retras (106 din motive personale; 1 din motive medicale), 730 de lucrări au fost evaluate și 8 lucrări au fost anulate.

În urma evaluării lucrărilor înainte de etapa de contestații, pe tranșe de note, situația are următoarea configurație:

  • 131 de candidați au obținut note mai mici de 5;
  • 267 de candidați au obținut note între 5 și 7;
  • 332 de candidați au obținut note mai mari de 7, din care 63 candidați au obținut note între 9 și 10.

În cadrul concursului național pentru ocuparea posturilor didactice din învățământul preuniversitar 7 candidați au obținut nota 10 (3 candidați la ASISTENTA MEDICALA GENERALA (MAISTRI INSTRUCTORI), 3 la EDUCAȚIE FIZICĂ ȘI SPORT ȘI 1 candidat la LIMBA GERMANA MODERNA).

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7 (șapte), iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5 (cinci).

Rezultatele finale se afișează în data de 26 iulie. Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe, organizate de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, conform calendarului specific, publicat de Ministerul Educației.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentNou concurs pentru logo-ul stațiunii Mamaia
Articolul următorFemeie găsită spânzurată într-un hotel din Constanța