Bancuri de pesti pe Lacul Siutghiol
Bancuri de pesti pe Lacul Siutghiol

Bancuri întregi de pești au ieșit la suprafață apei pe malul Lacului Siutghiol, în dreptul localității Ovidiu. Specialiștii explică faptul că avem de-a face însă cu un fenomen natural, obișnuit în timpul iernilor cu temperaturi ridicate, peȘtii s-au retras la mal, unde apa este mai mică și mai caldă.

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu au efectuat zilele trecute verificări în zona lacului Siutghiol din orașul Ovidiu, ca urmare a unei sesizări  adresată de Primăria Ovidiu, referitoare la faptul că peștii din apa lacului s-au concentrat în număr foarte mare spre mal, într-o zonă cu stufaris. La verificările realizate de echipa de permanență a Comisariatului Județean Constanța,  împreună cu inspectorii ABA-DL nu s-a constatat mortalitate piscicola, iar apa lacului nu prezintă irizații sau miros specific de ape uzate. Au fost prelevate probe de apă din lac, în vederea efectuării analizelor de laborator de către ABA-Dobrogea Litoral.

Bancurile de pești apărute pe neașteptate au atras și foarte mulți pescari pe malul lacului Siutghiol, iar Garda de Mediu în colaborare cu Agenția de Pescuit verifică dacă activitatea respectă legea.

Foto Garda de Mediu Constanța

Articolul precedentCarambol cu trei mașini. O persoană rănită
Articolul următorPercheziții la Braşov! Un bărbat acuzat de furt calificat a fost reținut de polițiştii din Călăraşi!