Cazinoul, așa cum nu l-ați mai văzut niciodată, moda și muzica de acum un secol, vocile extraordinare ale prezentului care reînvie emoții din trecut, nume imense ale scenelor internaționale, mărturii ale acelor vremuri – toate aceste elemente sunt reunite sub egida “Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”. Evenimentul, în premieră națională la Constanța, o celebrează pe Regina Maria în toate ipostazele sale, în cadrul sărbătoririi Centenarul Marii Uniri de la 1918 în orașul nostru.

“Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor” debutează în data de 4 august, cu un vernisaj extraordinar al Expoziției „Regina Maria – 100 de ani de inspirație“. Începând cu ora 19.00, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, publicul va putea admira obiecte care au aparținut Reginei, cărți rare cu autograf, vestimentație și lucrări de artă, expuse în premieră națională la Constanța. Expoziția va putea fi vizitată până în data de 19 august, potrivit programului MINAC.

Tot pe 4 august, de la ora 21.30, pe platoul din fața Cazino-ului Constanța sunteți invitați la unul dintre cele mai emoționante evenimente care a avut loc vreodată la Constanța. Amfitrioni sunt celebra Maia Morgenstern, Orchestra Simfonică București, condusă de renumitul dirijor Jin Wang, și interpreții Jezebel, Vlad Miriță, George Ionuț Vărban, Andrei Lazăr.

Scena pe care vor evolua artiștii are ca fundal clădirea Cazinoului, așa cum n-ați mai văzut-o niciodată, căci, pentru o seară, Cazinoul se va întoarce la strălucirea de altădată, datorită celor mai noi trenduri în videomapping.

În dinamica estetică a evenimentului intră, tot în premieră pentru Constanța, colecția de design vestimentar contemporan realizată de celebrul designer Agnes Toma, colecție inspirată de imaginea Reginei soldat, a Mamei răniților, a celei mai frumoase regine a Europei acelor vremuri. Piesele vestimentare vor fi prezentate, în premieră, pe scena special creată pentru acest eveniment, colecția beneficiind de suportul muzical live al Orchestrei Simfonice București, precum și de interpretarea pianistului Răzvan Dragnea.

De asemenea, organizatorii vor realiza o efigie turnată în bronz, operă a sculptorului Cosmin Hiristea, dedicată acestui eveniment marcant, efigie ce o reprezintă pe marea Regină Maria a României. Aceasta efigie va rămâne în patrimoniul Primăriei Municipiului Constanța și va putea fi amplasată într-un spațiu ales de autoritatea finanțatoare.

 

Cea de-a doua Regină a României, Maria, este una dintre cele mai originale și marcante personalități ale țării noastre. A fost o femeie puternică, îndrăgostită de artă și cultură, dar și un spirit altruist, dur și sensibil în același timp, și una dintre cele mai frumoase și elegante femei din toate timpurile.

„Te binecuvântez iubită Românie, țara bucuriilor și durerilor mele, frumoasă țară care ai trăit în inima mea și ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Dar mai presus de toate amintește-ți, Poporul meu, că te-am iubit și te binecuvântez cu ultima mea suflare“ – Regina Maria, „Povestea vieții mele“.

Articolul precedentZeci de mii de țigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră constănțeni
Articolul următorPatru cetățeni turci, prinși în timp ce intrau ilegal în țară la frontiera cu Ucraina