Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, într-un autovehicul condus de un cetățean român, aproximativ 26.000 țigarete de contrabandă.

Potrivit Gărzii de Coastă, în cadrul unor activități informativ-operative desfășurate în zona de competență, polițiștii de frontieră au oprit pentru control un autoturism marca Audi, înmatriculat în România. Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, domiciliat pe raza județului Constanța, despre care existau informații că este implicat în activități de contrabandă. În urma verificărilor specifice, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul autovehiculului 26.180 țigarete (1.309 pachete) pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative și suma de 3.310 lei.

Bărbatul a declarat că a achiziționat țigările de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște și intenționa să le comercializeze pe piața neagră de desfacere.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de țigări, în valoare de aproximativ 13.090 lei, suma de bani și autoturismul în valoare de 10.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Articolul precedentElev constănțean, medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Fizică
Articolul următor„Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”, în premieră la Constanța