Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, patru cetățeni turci care au traversat ilegal fluviul Dunărea în dreptul localității Chilia Veche, cu o ambarcațiune. Cei patru au fost predați autorităților de frontieră ucrainene în vederea continuării cercetărilor.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia au depistat, luni dimineață, pe raza localității Chilia Veche din județul Tulcea, patru persoane, doi adulți și doi minori, care se deplasau, pe jos, spre localitate. Deoarece aceștia nu își justificau prezența în zonă, au fost duși la sediul Sectorului Poliției de Frontieră Chilia pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Turcia, un bărbat și o femeie, în vârstă de 37, respectiv 32 de ani, doi minori de 6 și 9 ani și că au traversat fluviul Dunărea din Ucraina în România cu ajutorul unei ambarcațiuni.

Întrucât minorul de 6 ani avea febră, el a fost transportat la Spitalul Județean Tulcea unde a primit îngrijirile medicale necesare. La cercetări, aceștia au declarat că s-au deplasat în scop turistic din Turcia în Ucraina și că nu știau că au trecut frontiera, fiind acum pe teritoriul României.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie România-Ucraina, cetățenii turci fiind predați către autoritățile ucrainene, pentru continuarea cercetărilor și luarea măsurilor legale.

Articolul precedent„Unirea – Sub zodia Mariei, Regina tuturor românilor”, în premieră la Constanța
Articolul următorHagi, salvatorul SSC Farul