Expoziție de fotografie „Femeia dobrogeană, de ziua ei”, vineri, 8 martie, ora 11:00

Vernisajul organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” va avea loc astăzi, de la ora 11:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”.

Fotografiile prezintă chipuri de femei în diverse ipostaze profesionale. Materialul documentar a fost cules din satele județului, în cursul unor anchete sociologice, etnografice și antropologice efectuate de specialiștii Centrului.

„Femeia dobrogeană, de ziua ei” face parte din proiectul cultural artistic „Artă, de la viziune la formă”. În cadrul evenimentului va fi vernisată o colecție de rochii realizate de elevii clasei de design vestimentar ( prof. Lucia Niculescu), a Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” dar și o selecție de costume populare vechi cu specific dobrogean ce aparțin Eugeniei Catargiu.

Expoziția rămâne pe simeze până în data de 17 martie 2019. Accesul publicului la eveniment este gratuit.

 

Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Concert Tudor Gheorghe ”Femeia”, vineri, 8 martie, ora 19:00

În această seară, Tudor Gheorghe urcă pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța pentru a susține, în premieră, concertul ”Femeia”. Evenimentul reprezintă o odă inestimabilă femeilor și un instrument moralizator pentru bărbații care vor descoperi secretul iubirii femeilor. Versurile sunt atent selecționate din cultura poetică autohtonă.

Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra și Corul Concertino din Chișinău, sub bagheta dirijorului și orchestratorului Marius Hristescu.

Prețul unui bilet este de 130 de lei.

 

Teatrul de Stat Constanța

„Desculț în parc”, vineri, 8 martie, ora 19:00

De Ziua Femeii TSC ne propune spectacolul „Desculț în parc”, celebra comedie a dramaturgului american Neil Simon care a devenit celebră prin ecranizarea din 1967, cu Robert Redford, Jane Fonda şi Charles Boyer.

Pe scena constănţeană, Liviu Manolache este regizorul, dar şi interpretul unuia dintre rolurile principale. Alături de el îi veţi putea aplauda pe Nina Udrescu, Florina Stănculeţ, Tani Ştefu şi Gelu Ciobanu, care vă vor arăta că în viață sunt momente în care precauția și sobrietatea trebuie lăsate la o parte, căci nimic nu egalează plăcerea de a umbla desculț în parc, fără să-ți pese cine te vede și ce se poate întâmpla. Iar puterea şi farmecul feminin pot schimba, fără îndoială, mentalităţi şi destine.

Scenografia spectacolului este concepută de Eugenia Tărășescu Jianu.

 

„Paliativ”, sâmbătă, 9 martie, de la ora 19:00

Sâmbătă, 9 martie, de la ora 19:00, în „Paliativ” tânărul dramaturg Radu Popescu aduce pe scenă spitalul, o lume pe care o cunoaște din interior, în care medicii, asistentele și pacienții își întrepătrund dramele, frustrările și viețile.

Personajele feminine sunt interpretate excelent de Alina Manțu, Cosmina Soare şi Ana Maria Ştefan. Protagonistele sunt prezentate în ipostaze diferite, de la adolescenta care îmbină, stupefiant, spiritul de sacrificiu, frivolitatea, naivitatea şi imoralitatea până la femeia matură care balansează între compromis şi idealuri şi cea care ascunde o suferinţă adâncă din dragoste sub o indiferenţă sarcastică.

Regia este semnată de Cristian Gheorghe, iar scenografia, de Lăcrămioara Dumitrașcu. Bărbaţii din distribuție sunt Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Răzvan Baciu şi Cosmin Mihale.

 

„Gâlcevile din Chioggia”, duminică, 10 martie, ora 19:00

Comedia strălucitoare „Gâlcevile din Chioggia” revine în repertoriul TSC, duminică, 10 martie, de la ora 19:00. Piesa de teatru redă povestea, plină de veselie și culoare, a conflictelor, izbucnite din dragoste, între două grupuri de pescari din micul orașel Chioggia.

Celebra piesă a lui Carlo Goldoni poartă semnătura regizorală a Danei Dumitrescu, iar din distribuție fac parte Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Andrei Cantaragiu, Marian Adochiței, Adrian Dumitrescu, Luiza Martinescu, Georgiana Mazilescu, Florina Stănculeț, Florentin Roman, Cosmin Mihale, Remus Archip şi Cristina Oprean. Coregrafia îi aparţine Stelei Cocârlea, scenografia, Lăcrămioarei Dumitraşcu, iar muzica, lui Adrian Alexandru.

 

Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”

”Traviata”, sâmbătă, 9 martie, ora 19:00

Sâmbătă, 9 martie, de la ora 19:00, sunteți invitați la „Traviata”, opera în trei acte compusă de Giuseppe Verdi pe libretul în limba italiană al lui Francesco Maria Piave. La baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, Dama cu camelii.

Regia artistică este semnată de Anghel I. Arbore. Scenografia îi aparține lui Cătălin I. Arbore. Corpul de solişti este format din: Renata Vari, Doru Iftene, Iordache Basalic, Stela Sîrbu, Mădălin Băldău, Bogdan Ocheșel, Adrian Pârlea, Ionela Duma, Constantin Acsinte și Adrian Bădilă. Conducerea muzicală este realizată de Gheorghe Stanciu.

 

”Don Quijote”, duminică, 10 martie, ora 19:00

TNOB ”Oleg Danovski” prezintă duminică, 10 martie, de la ora 19:00, spectacolul ”Don Quijote” de Ludwig Minkus. Coregrafia este concepută de Mihai Babușka după M. Petipa. Scenografia poartă semnătura Adrianei Urmuzescu. Pe scenă vor evolua soliștii: Douglas Stewart, Mizuki Kubota, Sayaka Tanno, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Ștefan Răuț, Keito Shimomura și Cecilia Ursul.

Articolul precedentAtenție, șoferi! De săptămâna viitoare apar schimbări în trafic pe strada IL Caragiale
Articolul următorO nouă metodă la țigările de contrabandă: în loc de tutun, deșeuri din carton