O mină marină a fost descoperită în Marea Neagră, la 25 mile marine de intrarea în portul Constanța. Scafandrii români au acționat contracronometru pentru distrugerea acesteia. Este a treia intervenție a Forțelor Navale Române pentru distrugerea unei mine de război.

„Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” (DM-29) a ieșit din portul Constanța, joi, 8 septembrie, în jurul orei 13.15, pentru a executa o misiune de intervenție asupra unei mine de război, care a fost descoperită de nava GSP „Falcon”, care desfășura activități specifice la o distanță de aproximativ 25 mile marine (46 km), în direcție NE față de intrarea în portul Constanța. Nava GSP „Falcon” a raportat, în jurul orei 11.45, prezența unei mine marine care plutea în derivă, după care, e, s-au pus în aplicare procedurile operaționale pentru intervenția cu personal specializat,” transmit Forțele Navale.

Dragorul maritim „Locotenent Dimitrie Nicolescu” execută, în perioada 5-12 septembrie, serviciul de luptă permanent și are la bord, pentru această misiune de intervenție, un detașament de scafandri EOD, specializați în distrugerea dispozitivelor explozive.

După declanșarea agresiunii armate a Federației Ruse în Ucraina, aceasta este cea de-a treia mină de război care a ajuns în zona de responsabilitate a Forțelor Navale Române. De la începutul războiului până în prezent, în partea de vest a Mării Negre au fost distruse 28 de mine marine, dintre care trei mine de Turcia, două de România, una de Bulgaria și 22 de Ucraina.

 

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentIncendiu într-o garsonieră din Constanța. Cinci persoane s-au autoevacuat
Articolul următorFOTO Mașină în flăcări pe Autostrada A2 București – Constanța