1. Încă 235 de militari francezi și mijloace tehnice, din cadrul Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy, conduși de colonelul Vincent Minguet, au sosit marți, 1 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, alăturându-se celor 40 deja sosiți în ultimele zile în România, anunță Ministerul Apărării Naționale.

În total, 500 de militari francezi și 300 belgieni, parte a componentei terestre a Forței de Răspuns a NATO, se vor alătura militarilor români în cadrul măsurilor dispuse pentru consolidarea flancului estic al Alianței.

Militarii au fost întâmpinați de Excelența Sa, doamna Laurence Auer, ambasadorul Republicii Franceze în România, și de comandantul Comandamentului Multinațional de Divizie Sud – Est, generalul – maior Cristian Dan.

Imagine

Batalionul francez reprezintă primul element terestru al Forței de Răspuns a NATO dislocat în România ca urmare a deciziei Consiliului Nord – Atlantic din 25 februarie 2022

NATO a activat planurile de apărare în vederea consolidării comenzii și controlului forțelor aliate și pentru a facilita reacția rapidă a capabilităților militare de-a lungul granițelor aliaților, iar elementul precursor al Batalionului 27 Vânători de munte din Annecy a sosit în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu în cursul zilei de luni, 28 februarie.

Citiți și Primii militari francezi au ajuns la baza Mihail Kogălniceanu

Sursa foto Facebook

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentNavigația pe Brațul Chilia, interzisă
Articolul următorAutocamion răsturnat pe DN 38. Trafic blocat spre Vama Negru Vodă