Asociația pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multi-Drog Rezistentă organizează, vineri, de la ora 17.00, în Galeria de artă Virgil Coman, o expoziție tematică cu scopul de a sensibiliza populația și autoritățile cu privire la problema tuberculozei.

Expoziția „Uniți împotriva Tuberculozei” este alcătuită din peste 60 de fotografii semnificative ale luptei împotriva tuberculozei: 12 fotografii ale pacienților cu tuberculoză care au învins în lupta cu boala, 8 fotografii ale celor mai frecvente mituri și realități legate de tuberculoză, fotografii cu tema Light Up the World for TB și informații despre tuberculoză. Expoziția „Uniți împotriva Tuberculozei” poate fi vizitată până pe data de 13 iulie 2018.

”Fotografiile din expoziție au fost alese pentru a dezvălui fațete diferite ale tuberculozei. Astfel, unele dintre fotografii vor trezi dezamăgirea numărului mare de îmbolnăviri și decese din România, altele vor arăta forța și încrederea celor care au învins în lupta cu boala, iar celelalte vor demonstra implicarea și efortul acelora care aleg să lupte împotriva tuberculozei. Dar toate fotografiile aduc informații valoroase despre trecutul și prezentul tuberculozei și sugestii despre cum putem construi împreună o lume fără tuberculoză”, a declarat Monica Ghiță, psihoterapeut al echipei multidisciplinare din Dispensarul TBC Constanța.

Evenimentul„Uniți împotriva Tuberculozei” este organizat de Asociația Pentru Sprijinirea Pacienților cu Tuberculoză Multi-drog Rezistentă (ASPTMR) alături de Asociația Culturală Wild Art.

”Tuberculoza este cunoscută și în prezent ca boală a sărăciei deoarece oamenii au prejudecăți legată de această boală, dar noi o considerăm mai degrabă o problemă cu valențe psiho-sociale care necesită atenție integrată. Prin acest eveniment ne dorim să abordăm dintr-o altă perspectivă informarea despre tuberculoză, iar pe termen lung obiectivul este ca tuberculoza să devină o problemă medicală obișnuită”, spune și Costina Roșu, asistent social al echipei multidisciplinare din Dispensarul TBC Constanța

Articolul precedentPeste 300 de jandarmi constănțeni vor acționa, în sezonul estival, pentru siguranța turiștilor
Articolul următorElev al Liceului Internațional, medaliat cu aur la Olimpiada Balcanică de Matematică