După ce au învățat cum să folosească în siguranță gazul și electricitatea, 300 de elevi constănțeni pot câștiga 10.000 de lei pentru proiecte în sprijinul comunității.

Elevii de clasa a IV-a, care au participat în programul “Întâlnire cu energia”, pot înscrie, până pe 15 iunie, proiecte ce vizează folosirea eficientă a resursele de energie, economia de energie sau protecția mediului înconjurător.  

Concursul numit Câștigă cu Metano și Electro este parte din programul derulat de ENGIE Romania, în parteneriat cu Asociaţia Hands Across România şi Ministerul Educaţiei Naționale, prin care 2.500 de elevi învață despre tipurile de energie, parcursul gazului natural de la extracţie până acasă, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

Prin intermediul a două lecții interactive, cei mici au luat parte la aventurile fantastice ale lui Metano, o moleculă de gaz creată chiar de către o elevă, participantă la prima ediție a programului, în 2007. De curând, odată cu intrarea companiei ca furnizor pe piața de electricitate, Metano și-a făcut un nou prieten – Electro.

Programul “Întâlnire cu energia” va ajunge la 2.500 de elevi din 75 de școli din județele București şi județele Constanța, Argeș, Buzău, Iași, Sibiu, Călărași și Ialomița. “Întâlnire cu energia”, aflat la ediția a XII-a, este parte din platforma de responsabilite socială a companiei și ilustrează preocuparea constantă pentru educație. Lansat în 2007 și derulat în fiecare an în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, programul s-a adresat unui număr de peste 35.000 de elevi de clasa a IV-a, din toate județele din sudul țării. Aproximativ 150 de voluntari, angajați ai companiei s-au implicat până acum în acest program, investind peste 3.000 de ore de voluntariat.

 

Regulamentul concursului „Câștigă cu Metano și Electro” se poate regăsi pe website-ul Asociației Hands Across Romania.

Articolul precedentCondamnare cu suspendare în cazul celor trei femei care au agresat un elev într-o școală din Constanța
Articolul următorExercițiu de căutare și salvare de vieți omenești pe mare, organizat pe litoralul românesc