De Ziua Națională a României, maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Simfonică București sosesc la Constanța pentru a aduce în prim-plan eroii români ai Primului Război Mondial și ai Marii Uniri de la 1918, folosind ca platformă de exprimare opera marilor compozitori clasici români, precum și muzica tradițională românească, într-un spectacol de neuitat.

Concertul omagial dedicat eroilor Marii Uniri „Heroes to Remember“, va avea loc sâmbătă, 1 decembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret Jean Constantin“ (fostul Cinema Republica). la Intrarea este liberă!

Știați că George Enescu a compus, a dirijat, interpretat și organizat zeci de concerte publice în scop de binefacere, în multe orașe din România, în timpul Primului Război Mondial, veniturile fiind dăruite orfanilor de război și familiilor martirilor idealului național? George Topîrceanu a fost și el mobilizat în război, căzând prizonier în primele zile, la Turtucaia, și rămânând în captivitate până în 1918. Ion Jalea a luptat în Primul Război Mondial și și-a pierdut mâna stângă în luptă, fiind nevoit să sculpteze toată viața doar cu dreapta. Astfel de povești veți cunoaște în cadrul concertului susținut de maestrul Gheorghe Zamfir și Orchestra Simfonică București, Ambasador Cultural al României, de Ziua Națională a României, care vor dedica compoziții muzicale celebre românești eroilor omagiați.

Cele douăsprezece personalități-eroi ai Marii Uniri și ai Primului Război Mondial ce vor fi omagiate în acest proiect sunt Regele Ferdinand I de România, Regina Maria a României, Ionel IC Brătianu, Contraamiralul Horia Măcellariu, Mareșalul Alexandru Averescu, Generalul Constantin Scărișoreanu, Generalul Stan Poetaș, Ecaterina Teodoroiu, Sublocotenentul Kiazim Abdulachim, George Enescu, George Topârceanu, Ion Jalea.

Articolul precedentPeste 1.000 de marinari militari vor participa la evenimentele organizate pentru a sărbători Ziua Națională a României
Articolul următorFlori pentru Martirii Marii Uniri, la Galeria de Artă „ Virgil Coman”