Ziua Națională a României a fost sărbătorită, la Mangalia, printr-un ceremonial militar și religios, în Piața Republicii din localitate.

La eveniment, au participat zeci de militari ai Garnizoanei Mangalia, ofițeri activi, în retragere și rezervă, primarul orașului, senatori, dar și reprezentanți ai autorității locale, precum și numeroși cetățeni.

Manifestările dedicate Zilei Naționale au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu de către Garda de Onoare. În cadrul ceremoniei, corul de copii “Callatis”, condus de prof. Traian Broască, recent medaliat cu argint la Festivalul Coral Internațional „Porec-Croația”, a intonat Imnul României.

Au urmat oficierea slujbei religioase și rostirea de alocuțiuni, prin care s-au evocat momentele importante ale Marii Unirii de la 1 Decembrie 1918.

Pe parcursul festivităților, s-au depus coroane și jerbe de flori din partea oficialităților și a cetățenilor orașului și a avut loc parada militară a Detașamentului de Onoare al Garnizoanei.

Manifestările dedicate sărbătoririi Zilei Naționale a României s-au încheiat cu un spectacol susținut de colaboratori ai Cercului Militar, apreciat de audiența din piață.

După ceremonialul militar, toți cei prezenți au servit o porție din tradiționala fasole cu cârnați, oferită de Primăria Mangalia.

Manifestările închinate celebrării a 100 de ani de la Marea Unire vor continua cu un concert extraordinar oferit de cunoscuta interpretă Corina și artiști locali. Spectacolul va fi susținut pe scena exterioară a Casei de Cultură din Mangalia, începând cu orele 17.00.

Articolul precedentIncident la parada militară de la Constanța – unei tinere i s-a făcut rău
Articolul următorMii de constănțeni au asistat la parada organizată de Ziua Naţională a României (Foto + Video)