Avioane ale Forțelor Armate Canadiene au zburat pe cerul Constanței cu ocazia festivităților organizate de Ziua Națională a României, locuitorii orașului având ocazia să vadă, în cadrul paradei, în premieră, și autobuzele achiziționate recent de Primărie.

Ceremoniile dedicate Zilei Naționale de la Constanța au început de la ora 11.00, cu o paradă a forțelor armate, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în fața Monumentului Eroilor Independenței din parcul Casei de Cultură a Sindicatelor. Evenimentul a fost deschis de avioane MIG-21 Lancer, ale Forțelor Aeriene Române, dar și, în premieră, de aeronavele F-18 ale Forțelor Armate Canadiene, cantonate la Mihail Kogălniceanu. Tot în premieră, la defilare au participat și detașamente ale forțelor armate aliate, americani și canadieni cantonați la Baza Militară Mihail Kogălniceanu.

Publicată de Realitatea De Constanta pe Sâmbătă, 1 Decembrie 2018

Trupe din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Jandarmeriei Române, Inspectoratului Pentru Situații de Urgență și, o altă premieră, un detașament al Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au defilat pentru toți locuitorii orașului, într-o paradă de zile mari. Au mai defilat și mașini de luptă ale armatei române, dar și autospeciale de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne. Primăria Municipiului Constanța le-a oferit celor prezenți la eveniment 5.000 de stegulețe tricolore, astfel că tot bulevardul Lăpușneanu a fost scăldat în roșu, galben și albastru.

Parada militară a fost urmată de o expoziție de tehnică militară, dar și de prezentarea noilor autobuze ale municipiului Constanța.

Dragi constănţeni,La ceas aniversar, când întreaga ţară îşi îmbracă haina de sărbătoare, am bucuria de a vă prezenta noile autobuze ale municipiului Constanţa – Isuzu Citiport Euro 6.După 17 ani, oraşul nostru intră în topul oraşelor europene care deţin o bază ultramodernă de transport în comun, compusă din 104 autobuze performante, cu următoarele dotări de ultimă generație:• Acces facil prin sistemul cu podea coborâtă;• Rampe pentru persoanele cu dizabilități;• Sisteme de climatizare și dispersie odorizant;• 8 camere de luat vederi-6 la interior și 2 la exterior;• Sistem 3D cu camere video pentru numărarea pasagerilor;• Sistem audio-video pentru informarea pasagerilor: panouri cu ledexterioare față/ lateral/ spate/, panou interior, 2 monitoare de 21.5;• Sistem destinat încărcării dispozitivelor mobile USB Charge 5V-1A;• Capabilitate Fleet Management.Acesta este doar începutul modernizării bazei noastre de transport în comun.În parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Administrația Fondului de Mediu am aplicat şi pentru achiziţia a 68 de autobuze electrice, care vor îmbina performanţa cu protecţia integrală a mediului înconjurător.Noua bază de transport în comun creează toate condiţiile necesare deplasării constănţenilor în condiţii de siguranţă, confort şi timp bine definit între staţii.Vă invit să călătoriți cu încredere!Decebal FăgădăuPrimarul municipiului Constanţa

Publicată de Primăria Constanța pe Sâmbătă, 1 Decembrie 2018

Tot sâmbătă, Primăria Constanța, prin Serviciul Public de Asistență Socială, îi așteaptă pe constănțeni la o porție de iahnie cu cârnați și la un spectacol susținut de artiști îndrăgiți. S-au pregătit 30.000 de porții de iahnie, cârnați de porc și de curcan, murături, chifle, vin fiert și suc.

De la ora 17.30, în Piața Ovidiu, va avea loc defilarea plutoanelor de militari care vor asigura retragerea cu torțe organizată de Comandamentul Flotei cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României.

Articolul precedentZiua Națională sărbătorită, la Mangalia, prin ceremonial militar și spectacole
Articolul următorUn tânăr a făcut baie în mare, de Ziua Națională