greci

Ziua națională a Greciei este sărbătorită în data de 25 martie, comemorând ziua în care Grecia și-a caâștigat independența față de Imperiul Otoman în 1829. Războiul de Independență din Grecia a început în anul 1821 și a durat până în 1828. De atunci, Ziua Independentei in Grecia este o sărbătoare națională și este celebrată în fiecare an, în data de 25 martie.

Este un adevar și trebuie întotdeauna amintit faptul ca revolutia greaca isi are radacinile in Romania, ca aceste doua natiuni au multe in comun si legaturile scrise sau nescrise sunt dovedite de respectul reciproc si actiunile comune intreprinse in decursul a mii de ani.

Uniunea Elena din Romania si Comunitatea Elena Elpis Constanta precum si toate comunitatile care fac parte din Uniunea Elena din Romania, omagiaza acest mportant eveniment in fiecare an.

Programul manifestarilor va fi urmatorul:

  • 25 Martie ora 12.00 Tedeum si slujba de pomenire la biserica greaca Metamorphosis
  • 25 Martie ora 12.00 Organizatia Constanta Walking Tour- Dna Diana Slav va invita la un tur in Constanta dedicat mostenirii grecesti, cu plecare din fata Teatrului de Stat (Fantasio) din Bulevardul Ferdinand nr. 11.
  • 13 Aprilie ora 18.00 in incinta Casei de Cultura va avea loc spectacolul omagial dedicat sarbatoririi zilei Nationale unde pe scena vor urca membrii Comunitatii Elene Elpis Constanta, si ca in fiecare an vom avea alaturi membrii unei alte comunitati , de acesta data Comunitatea Elena din Brasov reprezentata de Ansamblul Efthymos si Grupul Coral Dionysos și un invitat special, Ionut Galani

 

Articolul precedentCetățean indian, prins în timp ce încerca să intre ilegal în țară pe la Ostrov
Articolul următorCuloare și voie bună în weekendul comediei