Peste 20 de autoturisme abandonate în diverse zone ale Constanței vor fi ridicate în cursul acestei săptămâni, în cadrul acțiunii de eliberare a domeniului public de astfel de epave, unele devenite adăpost pentru oamenii străzii.

Potrivit Poliției Locale Constanța, joi s-a acționat în cartierele Poarta 6, Tomis Nord și Compozitorilor, iar vineri vor fi ridicate autoturismele abandonate identificate în zona centrală a orașului dar și în cartierul Faleză Nord. „De la începutul anului și până acum, 60 de autovehicule abandonate sau fără stăpân, din diverse zone ale orașului, au fost ridicate și transportate într-un spațiu special amenajat și niciuna nu a fost revendicată. Procedura prevede că proprietarii au dispoziție cinci zile pentru a solicita restituirea autovehiculului, după ce achită o amendă de 2.000 de lei plus cheltuielile aferente ridicării și transportului. În caz contrar, se dispune radierea din circulație și din evidențele fiscale urmând ca vehiculul să treacă în proprietatea municipalității”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Pe raza municipiului Constanța au fost identificate în acest an 359 de autovehicule abandonate însă în 281 dintre cazuri, proprietarii s-au conformat somațiilor și și-au ridicat singuri autoturismele.

În anul 2018 au fost somați 562 de proprietari, iar 481 dintre ei s-au conformat solicitărilor și au intrat în legalitate. Mașinile nerevendicate, 54 la număr, au fost ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate.

Articolul precedentTurist rătăcit în Delta Dunării, salvat de pompierii tulceni
Articolul următor Mamaia, pe harta mondială a maratoanelor