Începând cu luna octombrie 2019, s-a dat startul înscrierilor la Maratonul Nisipului, ediția a VII-a, eveniment care va avea loc în data de 28-29 martie 2020, pe plaja din stațiunea Mamaia.

“Maratonul Nisipului”, una dintre primele competiţii sportive de anduranţă din Europa care se desfăşoară integral pe nisip, este şi un mijloc inedit de promovare a sportului de masă și a litoralul românesc la nivel internațional, adunând, la start, peste 1.800 participanți din peste 20 țări.

Competiția sportivă, se adresează atât alergătorilor amatori, cât și sportivilor de performanță. Participanții au posibilitatea de a opta pentru mai multe curse, precum tradiționalele probe de maraton individual pe distanța de 42,195 km, semi-maraton individual 21 km, cursa individuală de 10 km și cursa populară, de 5 km. Și la această ediție, vor avea loc curse noncompetitive: ”Campionii Scolii” cursa prin care se urmareste  sprijinirea si dezvoltarea sportului scolar si  “Family Run”, care dorește să promoveze sportul în familie și să sustina proiecte sociale locale derulate de către Asociația Dăruiește Aripi.

“Ne bucură faptul că, în șapte ediții, am reușit, la Constanța, să punem bazele unui eveniment sportiv internațional de mare atractivitate, atât pe plan intern, cât și internațional. Acest lucru vine să confirme că ne aflăm pe un trend ascendent, românii fiind din ce în ce mai atrași de sport si interesați de îmbunătățirea stării de sănătate, ceea ce concordă cu misiunea Asociatiei Sanasport. O componentă importantă pentru noi o reprezintă sportul școlar, unde încercam, prin intermediul cursei pentru copii “Campionii Școlii”, să formăm o nouă generatie de sportivi și de alergători, viitorii participanți ai Maratonului Nisipului. Este o bucurie pentru noi toţi că am reuşit să transformăm staţiunea Mamaia într-un punct de atracţie inedit pe harta maratoanelor lumii”, a declarat Daniel Antonaru, președintele Asociației Sportive SanaSport.

Cei interesați se pot înscrie pe https://www.maratonulnisipului.ro/

Articolul precedentZeci de autovehiculele abandonate vor fi ridicate din Constanța
Articolul următorPolițiștii constănțeni în alertă: adolescentă de 13 ani dispărută în Crucea