Zece tineri au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au mâncat la un restaurant din stațiunea Costinești, unitatea fiind anterior controlată de echipe de la Protecția Consumatorului.

Potrivit reprezentanților DSP Constanța, 10 studenți, sosiți într-o tabără la Costinești, au acuzat, vineri, stări de rău după ce au mâncat la Restaurantul Vraja Marii din stațiune, având vărsături și scaune diareice. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje ale Ambulanței și SMURD, majoritatea tinerilor, a căror stare nu era gravă, fiind tratați la fața locului. O fată, ce prezenta simptome accentuate, a fost însă transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța și, în funcție de evoluția stării de sănătate, se va decide dacă este necesar să fie transferată la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Reprezentanții DSP Constanța au deschis o anchetă epidemiologică, fiind recoltare de probe de la fața locului, ce urmează să fie analizate zilele următoare.

De asemenea, la fața locului a ajuns și o echipă a Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, comisarii instituției precizând că unitatea respectivă fusese verificată cu numai două zile în urmă, fiind luată atunci decizia de amendare și oprire temporară a prestării de servicii. Șeful CJPC Constanța, Horia Constantinescu, a precizat că, la controlul desfășurat în urmă cu două zile, reprezentanții unității au prezentat un singur spațiu de depozitare și un bloc alimentar, dar vineri a fost descoperit un al doilea depozit, ascuns în subsolul clădirii.

Potrivit lui Constantinescu, reprezentanții unității s-ar fi aprovizionat din acest depozit în ultimele zile, la controlul de vineri fiind descoperite multe abateri de la normele de igienă. „Într-una dintre lăzi, peste carnea cu ambalajul desfăcut zăceau trei calcani”, a explicat șeful CJPC.

Urmează acum ca reprezentanții CJPC Constanța să dispună noi sancțiuni împotriva agentului economic respectiv.

Articolul precedentPrejudiciu de 5,5 milioane de euro, realizat în Canare de o grupare de infractori români
Articolul următorAmenzi date de polițiștii locali comercianților ilegali din Mamaia și Satul de Vacanța