„Carnavalul Copiilor”, sâmbătă, 1 iunie, ora 11.00, Parcul Tăbăcărie??

Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie devine sâmbătă, 1 iunie, de la ora 11.00, destinația „Carnavalului Copiilor”.

Programul pregătit de Primăria Municipiului Constanța pentru cei mici include concursuri de costume, slime, dans, măști, desene pe asfalt, spectacole de magie, clovni, jocuri, muzică, trambuline, tobogane, parada personajelor.

Vizitatorii pot participa la concursuri sportive (întrecerea în sac, rupe-sfoara, concurs de echilibru, ștafeta cu obstacole, tragere la țintă, limbo, etc). Surprizele continuă cu jocurile de exterior precum leapșa, șotronul, „Ghicește personajul”, „Găsește-ți locul”, „Țară, țară vrem ostași”, „Rațele și vânătorii”, elasticul, „Căutarea de comori”.

Invitat special: Magicianul Mario.

Evenimentul este finanțat de Primăria Municipiului Constanța

 

„Bucurie în Mișcare Constanța”, sâmbătă, 1 iunie – duminică, 2 iunie, de la ora 10.00, Piața Ovidiu

Prima ediție a festivalului Bucurie în Mișcare are loc sâmbătă, 1 iunie și duminică, 2 iunie, de la ora 10.00, în Piața Ovidiu!

 

Invitații speciali ai festivalului sunt Beatrice Olaru – câștigătoare Exatlon 2018 și Ivan Patzaichin – multiplu campion olimpic si mondial.

Vom avea parte de 2 zile cu multiple activități interactive: demonstrații din diverse ramuri sportive, dansuri, majorete și fitness, terenuri de basket și mini-fotbal, tenis de masă, tir cu arcul, fun basketball, fotbal target, ski pe asfalt/iarba, fun tenis, slow biking, mini-alergare, tenis cu piciorul, badminton, volei etc.

În premieră vor fi organizate demonstrații de aikido.

Intrarea la festivalul „Bucurie în Mișcare Constanța” este liberă pentru toți cei care doresc să se bucure de sport și să trăiască sănătos!

 

„1 iunie pe Rainbow Warrior”, sâmbătă, 2 iunie, de la ora 09.00, Dana de Pasageri a Portului Constanța

De Ziua Copilului, Greenpeace România vă invită în Portul Constanța, unde va fi ancorată nava Rainbow Warrior. Vizitatorii sunt invitați la tururi ghidate pe navă, unde pot învăța despre istoria impresionantă a navei și discuta cu echipa Greenpeace despre problemele de mediu care ne afectează pe toți și ce putem face împreună pentru un mediu mai curat.

Organizatorii au pregătit o serie de surprize pentru cei mici: face painting, ateliere de pictură, origami.

Atelierele și tururile ghidate se vor desfășura în intervalul orar 9.00-13.00 și 16.00-20.00. În intervalul orar menționat, un autobuz RATC va face traseul Poarta 1 (interiorul portului) – Cuibul Reginei, cu o frecvență de 15 minute, GRATUIT.

Nava va fi acostată la Constanța timp de cinci zile, între 29 mai și 2 iunie, perioadă în care vor fi organizate diferite evenimente cu acces GRATUIT pentru public, la bord și în port.

 

 

„Hai afară, hai la joacă”, sâmbătă, 1 iunie, ora 10.30, Parc Tăbăcărie

„Hai afară, hai la joacă” este evenimentul organizat de Asociația „La Primul Bebe”, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 10.30 în zona cu spațiu verde între restaurant Zodiac și Restaurant Dobrogea situată în Parcul Tăbăcărie. Acțiunea își propune încurajarea petrecerii în aer liber a părinților împreună cu copiii lor și implicarea acestora în activități ca ateliere educative și distractive

„Supercupa României la Karting Electric – Marele ePremiu 1 al orașului Constanța”, sâmbătă, 1 iunie, orele 11.00 – 18.30, duminică, 2 iunie, orele 11.00 – 17.30

Se dă startul celei de-a treia ediții a „SuperCupei României la Karting Electric – Marele ePremiu 1 al orașului Constanța”.

Iubitorii de karting sunt așteptați vineri, 31 mai, în intervalul orar 13.00 – 15.00 pe faleza din fața Cazinoului din Constanța unde va avea loc o expoziție de karturi și ședințe foto cu participanții la competiție, urmată de o prezentare identică în Piața Ovidiu, în intervalul orar 16.00 – 22.00.

Competiția sportivă se va desfășura sâmbătă, 1 iunie, în intervalul orar 11.00 – 18.30(etapa I) și duminică, 2 iunie, în intervalul orar 11.00 – 17.30(etapa a II-a).

Cursele vor avea același traseu, respectiv bulevardul Tomis (începând de la zona „Miga” – intersecția cu bulevardul Ferdinand) – dreapta în parcarea Consiliului Județean Constanța – ieșire în strada Traian – stânga pe bulevardul Tomis – reluarea circuitului de la zona „Miga”.

„Ziua Copilului” în Parcul Casei de Cultură

Sâmbătă, 1 iunie 2019, între orele 11.00 – 13.00, 5 animatori îi așteaptă pe cei mici pentru a desena împreună pe asfalt, cu jocuri, baloane, face painting, DJ și concursuri.

Organizatorul evenimentului este Solid House SRL.

 

„Ziua Porților Deschise”, Muzeul Național al Marinei Române, sâmbătă, 1 iunie, de la ora 09.00

De Ziua Copilului, Muzeul Național al Marinei Române va organiza „Ziua Porților Deschise”, în intervalul orar 09.00 – 17.00, pentru toți copiii care vor dori să-i treacă pragul. Copiii vor putea vizita gratuit atât expoziția permanentă a muzeului, cât și expozițiile temporare: „Parașutismul militar – repere istorice”, „Din activitatea Cercetașilor României”, „Muzeul Național al Marinei Române în viziunea artiștilor” și „Marinele lui Val Donici.”

 

Sesiune interactivă și activități educative la Complexul Muzeul de Științe ale Naturii Constanța

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța – instituție aflată în coordonarea Consiliului Județean, oferă copiilor o sesiune specială, interactivă la Delfinariu în cadrul unei reprezentații suplimentare la ora 13.00.

Intrarea este liberă – în limita celor 1300 de locuri disponibile.

De asemenea, accesul în Microrezervatie și Acvariu – unde se vor desfășura activități educative – va fi de asemenea gratuit pentru toți copiii.

 

Musicalul “Cartea Junglei”, sâmbătă, 1 iunie, ora 19.00, Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța

Casa de Cultură a Sindicatelor prezintă sâmbătă, 1 iunie, de la ora 19.00, „Cartea Junglei”, un spectacol creat de Acting Dream Musical Theatre. Este pusă în scenă emoționanta aventură a prieteniei dintre micul Mowgli și fiarele simpatice ale junglei.

Povestea celebră a desenului animat este montată în cheia unui musical autentic.

 

„Orășelul copiilor”, 2 iunie, ora 11.00, Parc Tăbăcărie

Asociația „Respiro București” organizează duminică, 2 iunie , de la ora 11.00, „Orășelul Copiilor”, un eveniment cultural care îi va antrena pe cei mici în activități recreative și educative. Din program fac parte: concursuri, lecții de tir cu arcul, clubul de exploratori, desene pe asfalt.

 

Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”

„Don Quijote”, duminică, 2 iunie, ora 19.00

Publicul constănțean este invitat duminică, 2 iunie, de la ora 19.00 la spectacolul de operă „Don Quijote”, a cărui muzică a fost compusă de Ludwig Minkus. Coregrafia îi aparține lui Mihai Babușka. Corpul de soliști este format din: Douglas Stewart, Mizuki Kubota, Sayaka Tanno, Bogdan Bîrsănescu, Mayu Takahashi, Ștefan Răuț, Keito Shimomura, Mihai Pâslaru, Gelu Râpă și Cecilia Ursul.

 

Teatrul de Stat Constanța

„Billy Șchiopul”, vineri, 31 mai, sâmbătă, 1 iunie, duminică, 2 iunie, ora 19.00

Weekendul acesta TSC prezintă publicul constănțean piesa de teatru „Billy Șchiopul”, o comedie neagră despre dragoste și cruzime. Avanpremiera este programată în această seară iar premiera oficială – în 1 și 2 iunie. Spectacolele încep la ora 19.00.

Piesa lui Martin McDonagh vorbește despre umanitatea celor care par sălbatici, cruzi și lipsiți de orice empatie, dar care în sinea lor păstrează multă milă, înțelegere și dragoste pentru semeni.

Billy este schilodul din Inishmaan, orfanul tratat cu totală lipsă de considerație, ba chiar cu agresivitate, de cei din jur, dar care, paradoxal, se dovedește, în final, a fi iubit de toți.

Spectacolul este regizat de Vlad Massaci, iar scenografia este realizată de Iuliana Vîlsan. Distribuția este formată din Nicodim Ungureanu, Vlad Bîrzanu / Vlad Lință, Laura Crăciun, Mirela Pană, Mihai Sorin Vasilescu, Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Otilia Nicoară, Mircea Siromașenco. Asistent de regie este Teodora Petre. Vlad Massaci și Cristi Juncu au realizat traducerea textului.

Articolul precedentAtenție, constănțeni! Mâine începe ridicarea autovehiculelor fără permis, în zona peninsulară
Articolul următorMărfurile porturilor din Serbia, Croația și Bosnia-Herțegovina, potențial pentru Portul Constanța