Prețurile pe Litoral se vor majora chiar și cu 20% începând de luni, 1 iulie. Litoralul românesc încearcă să satisfacă gusturile celor care vin pentru amintiri dar și ale celor care vin pentru că „e la modă”.

De la 1 iulie în Mamaia nu se vor mai găsi camere în hoteluri de 4 și 5 stele cu mai puțin de 1.000 de lei pe noapte, tariful poate creşte până la 1.200, 1.300 de lei, în funcţie de ofertă. Majorări de preț vor fi și la hoteluri de 3 stele, care vor taxa noaptea de cazare între 250 şi 350 de lei. La 2 stele prețurile vor fi mai mici, ajungând, în medie, la 160 de lei pe noapte.

În Eforie, la un hotel de două stele, preţul unei camere va fi cuprins între 120 şi 180 de lei pe noapte, în timp ce la Costineşti, Vama Veche sau 2 Mai, preţurile vor fi în jur de 80-100 de lei la hotel sau pensiune.

Scumpirile nu-i vor afecta decât pe turiștii care nu și-au rezervat încă, o camera la mare. Tarifele au fost negociate încă din toamna anului trecut şi rămân neschimbate pe toată durata sezonului estival.

“Toată lumea vrea să vină în iulie și august, când sunt prețurile foarte mari. De ce sunt prețurile foarte mari? Pentru că toată lumea vrea să vină atunci. Dacă cineva ar vrea să vină în iunie, prețurile sunt foarte mici, aproape la nivel de costuri. În schimb, de la 1 iulie, ar trebui să avem hoteluri din cauciuc, să le întindem, că să le dublăm capacitatea. … Noi, românii, vrem să mergem când e mai scump, că e mai multă lume! Degeaba facem noi oferte peste oferte în extrasezon, că lumea tot în număr mic vine. Deci, concluzia care e? Nu avem bani, dar mergem când e cel mai scump!“, a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele executiv al FPTR.

Tot de la 1 iulie vor creşte şi preţurile la mâncare şi cele pentru închirierea de diverse ambarcaţiuni de agrement.

Vrei distracţie şi adrenalină? Încearcă sporturile nautice  wind surfing, caiac, banana, hidrobiciclete, ski jet, bărci de pescuit, şalupe şi multe alte posibilităţi de navigație.

Prețurile pentru o plimbare cu banana, cursa cu trei răsturnări, pornesc de la 40 lei. Pentru cei care  își doresc mai multă adrenalină, o plimbare cu ski-jet-ul, sunt preturi începand de la 150 lei.

Dacă prețurile vi se par prea mari, nu vă faceți griji. Voleiul sau fotbalul pe plajă sunt gratis…încă.

Articolul precedentThe Color Run LOVE TOUR Mamaia. Aleargă, iubește, colorează-te!
Articolul următorUSR și-a ales liderii la Constanța