Ministrul de Externe ucrainean a anunțat sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă, după ce aceasta a depus un proiect de lege prin care cere anexarea unor regiuni din statul vecin.
„MAE al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Şoşoacă ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”,  a scris șeful MAE din Ucraina, Oleg Nikolenko pe Facebook.

„Senatorul Parlamentului României Diana Şoşoacă a inițiat un proiect de lege prin care se propune anexarea de către România a unei părți a regiunii de sud a Ucrainei. Prin acest demers, politicianul marginal încearcă să „recupereze identitatea culturală a populației românești”. Un exemplu clasic din manualul revanșismului rus. Condamnăm ferm încercarea de a pune sub semnul întrebării integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România, a scris diplomatul.

Reacția oficială a venit după ce Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege în Parlamentul României, prin care cere „denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”, ratificat în 1997.

Articolul precedentGuvernul nu va discuta vineri plafonarea prețurilor la RCA. ASF și-a retras proiectul
Articolul următorUE s-a răzgândit în privința fermierilor români