Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și-a retras proiectul privind plafonarea prețurilor la polițele de Răspundere Civilă Auto (RCA), a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„În privința proiectului de plafonare a prețului RCA pregătit la propunerea Autoritatea de Supraveghere Financiară, acesta nu figurează pe ordinea de zi deoarece a fost retras de ASF”, a spus Cărbunaru.

Vineri, începând de la ora 10:00, este programată o ședință de Guvern la Palatul Victoria.

Anterior, existau speculații că Proiectul de Hotărâre de Guvern privind stabilirea unor tarife maxime la RCA va fi aprobat vineri de Guvernul Ciucă pentru a liniști apele în scandalul falimentului Euroins, asigurător la care aproape 2,8 milioane de români au polițe RCA.

Ministerul Justiției a avizat favorabil joi proiectul de HG privind înghețarea prețurilor RCA, dar cu multe observații privind riscuri majore de nelegalitate, avertizând că se impune avizul MAE deoarece există riscul declanșării procedurii de infringement.

 

Articolul precedentVIDEO FOTO Pescadoare bulgărești prinse la braconat în Marea Neagră
Articolul următorUcraina anunță sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă, după declarațiile privind revendicările teritoriale