Operațiune spectaculoasă în Marea Neagră.Trei pescadoare bulgărești au fost prinse la braconaj  în zona economică exclusivă a României în Marea Neagra. Au fost interceptate de polițiștii de frontieră și aduse în Portul Constanța.

„În data de 23.03.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o acțiune comună împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură din România și Bulgaria, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, ocazie cu care, au fost identificate pe Marea Neagră la aproximativ 100 km travers de stațiunea Mamaia, în zona economică exclusivă a României, trei pescadoare pavilion Bulgaria, fiind interceptate de către nava MAI 0201 sub coordonarea serviciului SCOMAR al Gărzii de Coastă.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acestea utilizau unelte de pescuit neautorizate și pescuiau în perioada de prohibiție. A fost identificată și o cantitate de pește la bordul navelor, calcan și rechin. Pe cele trei pescadoare se aflau, în total, zece membri de echipaj, cetățeni bulgari,” transmite Garda de Coastă.

Navele, împreună cu echipajele, uneltele de pescuit și captura de pește, au fost escortate în Portul Militar Constanța pentru continuarea cercetărilor.

Cercetările sunt în desfășurare, fiind coordonate de către Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Constanța.

Imagine

Imagine

 

Sursa foto/video Garda de Coasta

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentVIDEO Accident grav pe un drum județean din Constanța. Intervine elicopterul SMURD
Articolul următorGuvernul nu va discuta vineri plafonarea prețurilor la RCA. ASF și-a retras proiectul