În municipiul Constanța se circulă în condiții normale pe arterele principale, iar pe străzile secundare, în condiții de iarnă. Primăria Municipiului Constanța a intervenit și noaptea trecută cu 20 de utilaje dotate cu lame și nouă sărărițe pentru degajarea arterelor principale.

De asemenea, 10 persoane au ajuns aseară în adăpostul Serviciului Public de Asistență Socială de pe șoseaua Mangaliei, acolo unde beneficiază de hrană, adăpost și băuturi calde.

La această oră, RADET nu înregistrează probleme în ceea ce privește distribuirea energiei termice la nivelul municipiului Constanța.

Potrivit Centrului Meteorologic Regional Dobrogea, începând din această dimineață, vremea se menține deosebit de rece și vântoasă. Cerul va fi temporar noros și trecător va mai ninge slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -1 grad, iar cea minimă în jurul valorii de -3 grade. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de peste 60 km/h, spulberând zăpada.

 Reprezentanții Primăriei Constanța au făcut apel către toți constănțenii să nu folosească autoturismele decât dacă este neapărat nevoie iar cele care se află în trafic să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă. „Vă rugăm să folosiți mijloacele de transport în comun ale RATC, care circulă în condiții normale. Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța face apel către cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcție”, spun sursele citate.

Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Totodată, constănțenii care își curăță intrările în imobile sau îşi deszăpezesc mașinile sunt rugați să nu arunce zăpada pe carosabil în locuri în care circulația rutieră și pietonală ar putea fi îngreunată.

„Persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor”, au mai precizat reprezentanții Primăriei Constanța. 

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecție Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă și Situații de Urgență – 0799606189.

Articolul precedentMagia sărbătorilor în Orășelul Copiilor din Mangalia
Articolul următorÎmbrăcăminte contrafăcută, de peste 720.000 de lei, descoperită în Portul Constanța Sud