Sute de persoane cu nevoie speciale, atât din țară cât și din străinătate, au mers, vara aceasta, pe plaja ce le este dedicată din stațiunea Mamaia.

Pentru al doilea an consecutiv Asociația Împreună pentru Viitor Constanța a pus la dispoziția turiștilor cu nevoi speciale de pe Litoral, plaja accesibilizată de la Pupa Beach din Mamaia pentru a oferi egalitate de șanse și un turism civilizat, deschis tuturor.

Funcțională de anul trecut din luna august, plaja a atras la mare și în vara aceasta, un număr de 674 persoane cu nevoi speciale și însoțitorii acestora din țară și din străinătate. Aceștia au beneficiat gratuit de cele trei scaune flotabile cu care au intrat în apa mării fără niciun fel de riscuri, de 10 șezlonguri modificate pentru a fi utilizate mai ușor de persoanele cu nevoi speciale lor și de toaletă adaptată.

„Nu mă așteptam să vad pe litoralul nostru o plajă amenajată pentru persoane cu dizabilități! Voluntarii foarte amabili, un cadru superb, accesibilitatea foarte bună, pe nisip cât și în apă. Chiar mă bucur că am ajuns și m-am bucurat de această frumoasă experiență și vreau să văd cât mai mulți care ajung să se bucure de mare și soare”, a declarat Savu Răzvan Ionuț din Câmpulung Muscel.

Primăria Constanța a alocat patru locuri de parcare chiar în zona plajei, iar accesul pe plajă a fost ușor de făcut. Ca o noutate, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și concesionarul plajei private Pupa Beach – Ramona Voicu, au amenajat o bibliotecă mobilă pe plajă și un loc magic Amintire de la mare – unde turiștii s-au putut fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele și marea.

Un număr de 25 voluntari ai Asociației Împreună pentru Viitor Constanța au oferit ajutor și informaţii turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța la Pupa Beach, zilnic. „Am cunoscut oameni cu suflet frumos și pot spune că am avut parte de experiențe deosebite. O vară cu adevărat minunată și mulțumesc beneficiarilor pentru acest sentiment”, a declarat Marian Ifteni, voluntar în cadrul Asociației Împreună pentru Viitor Constanța.

La cererea persoanelor cu nevoi speciale, Asociația a pus la dispoziția lor o listă cu hotelurile care dispun de camere accesibilizate din stațiunea Mamaia, cu scopul de a facilita accesul pe Litoral și pe plajă al turiștilor din România și străinătate.

„Emoții de toate felurile am simțit pe tot parcursul sezonului transmise de beneficiarii veniți pe plajă. Un vis de a lor a devenit realitate și asta nu face decât să ne bucure. Mulțumim tuturor celor care au contribuit pentru bunul mers al plajei”, a declarat Anda Dișea, vicepreședinte Asociația Împreună pentru Viitor Constanța.

Reamintim că prima plajă din România pentru persoanele cu nevoi speciale a fost creată în cadrul proiectului „Plajă și mare pentru Toți” cu un buget de 7.000 de euro.

Articolul precedentCriza apei calde din Constanța, analizată în ședință de îndată a CLM
Articolul următorCăutat internațional pentru furturi în Germania, prins la Constanța