perseus

 

Spărgătorul de gheaţă Perseus, cel mai mare remorcher sub pavilion românesc, va fi modernizat și retehnologizat în Șantierul Naval Damen Mangalia. Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi (AFDJ) şi Şantierul Naval Damen Mangalia au semnat un contract în valoare de peste 49 milioane lei.

Remorcherul maritim Perseus, de 6.600 cai putere, urmează să revină pe apă după modernizarea şi retehnologizarea care vor dura 24 de luni.

Procesul de modernizare se va concentra, pe înlocuirea motoarelor principale cu unele de nouă generație, o nouă structură a comenzii și echipamente de radio-navigație. Modernizarea navei va reduce costurile de exploatare ale navei şi va reduce gradul de emisii de noxe în atmosferă. Retehnologizarea va permite ca nava să-şi menţină calităţile operaţionale pentru următorii 20 ani.

Remorcherul maritim Perseus a fost construit în perioada 1987-1989. Este folosit la salvarea şi remorcarea navelor maritime avariate sau eşuate, spargerea gheţii pe sectorul maritim al Dunării de Jos de la Sulina până la Brăila (km 175), nava având clasă de gheaţă G60, precum şi la manevra navelor maritime în radă şi port, participarea la activităţi de stingerea incendiilor care se produc la bordul navelor sau pe cheu, manevra şi remorcarea platformelor de foraj marin, aprovizionarea platformelor de foraj marin în cazul unor furtuni mai mari de gradul 4 de agitaţie al mării, dar şi pentru remorcaje maritime de linie.

Articolul precedentFOTO| Imagini devastatoare cu locurile de suflet ale Reginei Maria. De la povești cu regine și castele, la ruine
Articolul următorSimona Halep își prezintă trofeul de la Wimbledon la Constanța