Cel mai spectaculos spectacol aerian privat, Aeromania, desfășurat în ultimii 12 ani în fiecare vară la Tuzla, nu va mai fi organizat în 2019, conform anunțului făcut de Asociația Regională pentru Promovarea Aviației și Regional Air Services. ARPA și RAS au comunicat partenerilor și publicului că anul acesta se vor orienta către acțiuni de promovare convenționale.

„De ce nu mai organizăm Aeromania în 2019? Succesul de public nu îi lipsește. Indiferent de asta însă, sponsorizările se obțin greu și, totodată, este foarte complicat să explici publicului de ce este necesar un bilet de intrare după ce, timp de mai bine de un deceniu, accesul a fost gratuit. E foarte costisitor să organizezi un eveniment de acest fel exclusiv din surse private, fără niciun fel de sprijin din partea autorităților locale. Aeromania s-a bucurat de o expunere mediatică puternic susținută atât de presa locală, națională, cât și de cea internațională și de un număr impresionant de simpatizanți. Dar nu de sprijinul autorităților”, spune Cristina Mitchievici, event manager.

Deși nu va mai organiza Aeromania în această vară, politica deschisă a Aeroportului Tuzla va continua prin organizarea de evenimente și acțiuni – Zile ale Porților deschise, Ziua Europeană a Elicopterelor, Școala Altfel etc. „Am concluzionat, împreună cu echipa mea, că avem nevoie de o pauză, de un an în care să analizăm evoluția și oportunitatea evenimentului și să regândim modul de organizare. Acest an este necesar și pentru proiectele noastre interne de dezvoltare: aeroportul Tuzla va face obiectul unor lucrări de modernizare care solicită multă resursă umană și financiară”, a declarat Adrian Vasilache, managing partner Regional Air Services.

În prezent este în evaluare posibilitatea de a organiza un Airport Film Festival – o săptămână a filmului de aviație, cu proiecții în aer liber, cu demonstrații de zbor, lupte aeriene și misiuni de salvare și petreceri.

Articolul precedentSorina Pintea la SCJU Constanța: Dezastru, mizerie, debandadă!
Articolul următorUn nou focar de PPA, la Dobromir, după ce a fost găsit un porc mistreț mort