Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a efectuat , duminică noapte, un control inopinat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență din Constanţa, fiind nemulțumită de ceea ce a găsit în special în secția de Neurologie și în Unitatea de Primiri Urgențe.

Sorina Pintea a vizitat mai multe secții, declarându-se profund nemulțumită de ce a găsit în secția Neurologie. „Am fost pe secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie. (…) Dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală. (…)În primul rând, la intrarea în secție nu există dezinfectanți. În toate saloanele pe care le-am văzut și sălile de tratament, erau niște prosoape în loc de prosoape de hârtie. Care după ce că erau prosoape de material, erau și murdare. Într-un salon care era gol, teoretic ar fi trebuit să fie curat, așteptând să primească bolnavii, pardoseala, mizerabilă. Era un suport pentru perfuzie, era cu pete de sânge, necurățat. Astea sunt chestiuni care țin de siguranța pacientului și de calitatea îngrijirilor. Vina este a asistentului șef, cu siguranță”, a declarat Sorina Pintea, care a cerut schimbarea asistentului șef de pe secție.

De asemenea, ea a fost nemulțumită și de activitatea angajaților din Unitatea de Primiri Urgențe, în special de relația cu aparținătorii pacienților. „În Unitatea de Primiri Urgențe, aglomerație foarte mare. Am înțeles că au fost văzuți 274 de pacienți în ultimele ore. Sunt patru medici. Din păcate există aparținători care stăteau de la ora 12.00, de la ora 15.00, fără să primească informații despre pacienții care se aflau în tratament. (…)Am recomandat șefului de la Unitatea de Primiri Urgențe să angajeze asistenți sociali psihologi, pentru că există posturi în statul de funcții care să țină legătura între zona medicală și aparținători”, a explicat Pintea.

La control a fost prezent și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, care a remarcat trei probleme: „Sunt trei aspecte care au fost sesizate seara aceasta, majore din punctul meu de vedere. Unu: lipsa managerului la acest control, care nu a binevoit până la această oră să apară. Doi: am cerut impetuos, mâine dimineață, doamna de la secția de Neurologie să aibă demisia pe masa managerului și trei: doamna de la triaj, care și-a permis cu trei minute înainte să ajunge noi să dea oamenii afară din triaj că vezi Doamne nu sunt locuri. La fel i-am cerut demisia până mâine dimineață să fie la manager pe birou”, a declarat Țuțuianu.

Articolul precedentSute de arbori și arbuști ornamentali, plantați în Constanța
Articolul următorShow-ul aviatic Aeromania de la Tuzla nu va mai fi organizat la vară