Un scandal a izbucnit la Teatrul de Stat din Constanța după ce mai mulți actori au semnalat, într-o scrisoare, abuzuri ale managerului instituției, Dana Dumitrescu.

Scandalul a izbucnit după ce șase actori, angajați ai Teatrului de Stat Constanța, au adresat o scrisoare președintelui Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, în care semnalează, în 20 de puncte, „abuzuri decizionale în interes personal”, ce ar fi fost făcute de actualul manager al instituției, actrița Dana Dumitrescu. Aceasta este acuzată că în repertoriu sunt alese în mod special spectacole în care chiar ea are rezervat rolul principal, de favorizarea unor angajați și de lipsă de transparență. În plus, managerul este acuzat și de lipsa de promovare a instituției dar și că distribuțiile spectacolelor sunt hotărâte „în mod abuziv și discreționar” chiar de directoare, „pe baza simpatiilor sau antipatiilor”.

Managerul instituției de cultură, Dana Dumitrescu, a spus că toate aceste acuzații sunt calomnii, fără nicio susținere și a promis că va demonta aceste declarații, într-o conferință de presă, săptămâna viitoare.

De asemenea, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, a anunțat că va trimite o echipă a Corpului de Control la Teatrul de Stat Constanţa. „Domnul președinte știe de problema de la Teatrul de Stat. A discutat deja cu actorii nemulțumiți și săptămâna viitoare, în cursul zilei de luni, ii așteaptă la Consiliul Județean la discuții. Ulterior se va organiza o discuție cu toate părțile implicate, inclusiv cu doamna Dumitrescu. În paralel, domnul președinte va trimite la Teatrul de Stat o echipa a corpului de control”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJC, Ovidiu Chircă.

Articolul precedentFOTO| Captură record. Bunuri în valoare de 2.700.000 lei confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea
Articolul următorSute de mii de țigarete de contrabandă, confiscate după 10 percheziții