Primăria Municipiului Constanța va demara, de luni, acțiunile de deratizare în municipiul Constanța. În cursul săptămânii viitoare vor fi amplasate momeli toxice în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății populației, conservării și protecției mediului înconjurător. Momelile, care conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile, vor fi protejate în stațiile de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător.

„Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Totodată, persoanele juridice și fizice din municipiu sunt atenționate că au obligația să efectueze deratizarea imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.

 

Acțiunile de deratizare vor începe, în funcție de condițiile meteo, după următorul program:

 

08 aprilie – Bulevardul 1 Mai – Abator, KM 4/5, KM 5, Faleză Sud – Poarta 6, bulevardul Aurel Vlaicu, Viile Noi, CET;

09 aprilie – ICIL, Casa de Cultura a Sindicatelor, Trocadero, Dacia, Tomis I, Tomis II și Tomis III;

10 aprilie – Faleza Nord, zona peninsulară, Inel, bulevardul I.C. Brătianu, cartierele Compozitori și Baba Novac;

11 aprilie – Stațiunea Mamaia și cartierul Tomis Plus;

12 aprilie – Cartierul Tomis Nord;

08 – 12 aprilie – Parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri.

Articolul precedentDouă proiectile de artilerie, din perioada conflictelor militare, găsite în Constanța
Articolul următorZiua NATO, sărbătorită și la Constanţa