În prima duminică din luna aprilie este sărbătorită Ziua NATO în România, conform Legii nr. 390 din anul 2004.

Anul acesta, cu prilejul împlinirii a 15 ani de când țara noastră a devenit membru cu drepturi depline al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, Forțele Navale Române organizează duminică, 7 aprilie, de la ora 09.00, o ceremonie de ridicare a pavilionului NATO în portul militar Constanța.

Prezența partenerilor din Alianța Nord-Atlantică în România va fi marcată prin escala, în perioada 6-7 aprilie 2019, în portul Constanța, a navelor din gruparea permanentă SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group) și a  vedetei de patrulare HNS „Ritsos” din Grecia.  Gruparea SNMG-2 este alcătuită din BGS „Drazki” (Bulgaria), HNMLS „Evertsen” (Olanda), HMCS „Toronto” (Canada), TCG „Yldirim” (Turcia) și fregata „Regele Ferdinand”. Navele vor participa la exercițiul multinațional „Sea Shield 19” și vor ieşi pe mare luni, 8 aprilie, pentru o săptămână în care îşi vor sincroniza toate eforturile în vederea îndeplinirii obiectivelor.

Din anul 2015, Forțele Navale Române organizează şi coordonează exercițiul multinațional „Sea Shield”, cu implicarea unor  categorii impresionante de forțe, desfășurat în apele teritoriale ale României şi în apele internaționale ale Mării Negre.

Articolul precedentSăptămâna viitoare încep acțiunile de deratizare în municipiul Constanța
Articolul următorInspectoratul de Poliție Județean Constanța are un nou inspector șef adjunct