Cercul Militar Mangalia organizează săptămâna culturală, în perioada 8-12 august, ce cuprinde lansări de carte, dar și prezentări de cărți, expoziții de pictură și spectacole de muzică populară și ușoară.

Vernisajul expoziției intitulat sugestiv „Portrete de marinari și marea lor” va avea loc miercuri, 8 august, începând cu ora 18.00, iar joi, 9 august, vor fi prezentate volumele „Eroii neuitați din adâncuri” și „Domnitorii români ctitori la sfântul munte Athos” scrise de comandorul în retragere Ioan Damaschin.

Membrii Clubului Artelor „Solteris” vor prezenta publicului un program artistic de muzică și poezie, care cuprinde vineri, 10 august, ora 18.00, un recital susținut de cantautorul Radu Crăciunescu.

Cercul Militar Mangalia va fi sâmbătă, 11 august, ora 19.00, gazda unui eveniment inedit, intitulat „140 de ani – Omagiu de neuitare”. Reprezentanții Asociației Ofițerilor și Sergenților din Bulgaria, Filiala Shabla, vor preda reprezentanților Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din România, Filiala Mangalia, o urnă cu pământ de pe câmpurile de luptă de la Plevna, Grivița și Pordim, unde s-au jertfit mii de români și bulgari în războiul din perioada 1877-1878, fiind aduse în atenția publicului aspectele importante ale Războiului de Independență. După încheierea evenimentului, este planificat un mini-concert de muzică clasică, oferit de Efrem Blazandonakis (Shabla, Bulgaria), Bianca Liță și Mihai Carp.

Concursul internațional de tenis de masă „Cupa Ziua Marinei Române” se va desfășura duminică, 12 august, începând cu orele 10.30. Seara, de la orele 19.00, va avea loc o lansare de carte cu titlul „Poveștile Mării Negre – volumul III” a domnului Cristian CEALERA și se va încheia cu un moment artistic al Ansamblului „LITORAL” Mangalia și MCMusic Academy.

Articolul precedentInfractoare periculoasă, reţinută la Eforie Nord
Articolul următorCurs gratuit pentru tratarea obezității la Ovidius Clinical Hospital