Trei angajați ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța au fost sancționați de conducerea unității în urma vizitei inopinate pe care ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut-o duminică noapte.

Conducerea SCJU “Sf. Apostol Andrei” Constanța a finalizat ancheta internă demarată în cursul zilei de luni, după vizita Sorinei Pintea, și a dispus încetarea mandatului de asistent șef interimar pentru asistenta din Secția Clinică Neurologie, acordarea unui avertisment scris asistentei medicale din cadrul secției UPU-SMURD Constanța, care a fost de serviciu în zona de triaj, în data de 07 aprilie, în timp ce directorul de Îngrijiri a primit o atenționare privind intensificarea controalelor pe secțiile unității. În consecință, au fost demarate verificări în toate secțiile.

„Menționăm că niciuna dintre salariate nu a mai fost sancționată până în prezent, iar deciziile au fost luate în conformitate cu prevederile legale din Codul muncii, coroborat cu prevederile Regulamentului Intern al spitalului”, a precizat conducerea unității sanitare.

Măsuri s-au luat și la nivel administrativ, în secția de neurologie urmând să fi demarate lucrări de igienizare. Totodată, conducerea SCJU a organizat ședințe cu toți medicii șefi și asistentele șefe unde s-au discutat problemele administrative, s-a atras atenția asupra respectării protocoalelor medicale și s-a solicitat creșterea gradului de curățenie.

Sorina Pintea a vizitat, duminică noapte, mai multe secții ale Spitalului Județean din Constanța, declarându-se profund nemulțumită de ce a găsit în secția Neurologie. „Am fost pe secțiile de Neurologie, Cardiologie și Pediatrie. (…) Dezastru este în secția Neurologie! Dezastru, mizerie, debandadă, o lipsă de organizare totală. (…)În primul rând, la intrarea în secție nu există dezinfectanți. În toate saloanele pe care le-am văzut și sălile de tratament, erau niște prosoape în loc de prosoape de hârtie. Care după ce că erau prosoape de material, erau și murdare. Într-un salon care era gol, teoretic ar fi trebuit să fie curat, așteptând să primească bolnavii, pardoseala, mizerabilă. Era un suport pentru perfuzie, era cu pete de sânge, necurățat. Astea sunt chestiuni care țin de siguranța pacientului și de calitatea îngrijirilor. Vina este a asistentului șef, cu siguranță”, a declarat Sorina Pintea, care a cerut schimbarea asistentului șef de pe secție.

De asemenea, ea a fost nemulțumită și de activitatea angajaților din Unitatea de Primiri Urgențe, în special de relația cu aparținătorii pacienților. „În Unitatea de Primiri Urgențe, aglomerație foarte mare. Am înțeles că au fost văzuți 274 de pacienți în ultimele ore. Sunt patru medici. Din păcate există aparținători care stăteau de la ora 12.00, de la ora 15.00, fără să primească informații despre pacienții care se aflau în tratament. (…)Am recomandat șefului de la Unitatea de Primiri Urgențe să angajeze asistenți sociali psihologi, pentru că există posturi în statul de funcții care să țină legătura între zona medicală și aparținători”, a explicat Pintea.

Articolul precedentContinuă acțiunea de ridicare a autovehiculelor abandonate în Constanța
Articolul următorMarea Neagră a fost relansată ca destinație pentru navele de croazieră