Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Constanța, Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov și București, au efectuat 79 de percheziții, în cadrul unui dosar penal pentru evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat este estimat la 7.000.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa au efectuat pe 19 iulie,mai multe percheziții, în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. Cercetări se fac pentru evaziune fiscală, fiind puse în executare 79 de mandate de percheziție, la sediile sociale a 79 de societăți comerciale, dintre care 69 se află în județul  Constanța, iar alte 10 în județele Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov și municipiul București.

La efectuarea perchezițiilor au participat 128 de polițisti din Constanţa și 20 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Brașov, Ialomița, Tulcea, Ilfov și din  București.

Din investigații a reieșit că este vorba despre 3 societăți tip fantomă, care ar fi furnizat doar facturi false, pentru materiale de construcții, unor societăți care, la rândul lor, le-ar fi înregistrat sub forma unor achiziții fictive, prejuduciind în acest fel bugetul de stat. Polițiștii au descoperit și ridicat documente financiar-contabile necesare soluționării cauzei penale și documentării activității infracționale de care sunt bănuiți reprezentanții societăților comerciale în cauză.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate.

 

Articolul precedentA 14-a ediție Salsa Week Romania va avea loc în Vama Veche
Articolul următorPoliţia se implică în siguranţa minorilor de pe litoral