mascati_politie

 Prin apelul unic de urgență 112, o femeie a sesizat  joi, 29 august, că pe o stradă din municipiul Constanța se află două minore care reclamă că ar fi fost violate și răpite.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde minorele au povestit cum în această dimineață, în jurul orei 09:30, ar fi fost urcate cu forța într-un autoturism de către un bărbat necunoscut, în timp ce se plimbau pe o stradă din localitatea Mereni, timp în care ar fi fost legate. Minorele nu au putut preciza ce s-a întâmplat de la urcarea în autoturism și până la momentul apelului și nici cum au ajuns în municipiul Constanța.

Două echipaje ale ambulanței au consultat minorele de 14, respectiv, 13 ani, constatându-se că acestea nu prezentau urme vizibile de violență.

Ulterior, cele două fete au fost audiate în prezența reprezentanților DGASPC Constanța, relatând că au venit în municipiul Constanța cu autobuzul, s-au plimbat, iar la un moment dat s-au rătăcit, spunând unei femei că ar fi fost răpite și violate, de teamă să nu fie certate de părinți. Minorele nu au fost victimele vreunei infracțiuni, acestea fiind încredințate familiilor.

Prin urmare, polițiștii Secției 4 au luat măsura sancționării contravenționale a părinților pentru nesupravegherea minorelor, cu amendă în valoare de 500 de lei, iar minora de 14 ani a fost sancționată cu amendă în valoare de 250 de lei pentru alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol, fără motiv întemeiat.

15 polițiști, din cadrul Secției 4, Secției 9 Rurală Topraisar și cei ai Postului de Poliție Mereni. au fost angrenați în cercetări până la stabilirea adevărului.

Articolul precedentPictură, nu ură! Arta plastică împotriva discriminării, antisemitismului și xenofobiei
Articolul următorPieton beat, accidentat în timp ce traversa prin loc nepermis