37 de tineri talentați din mai multe zone ale țării se află în aceste zile la Constanța, în cadrul celei  de-a IV – a ediții a Taberei de pictură, „Arta împotriva urii sociale, discriminării, antisemitismului și xenofobiei – Pictură, nu ură! “ 

Tinerii artiști, elevi ai colegiilor de artă din Bacău, Buzău, Constanța, dar și din localitatea Cumpăna, îndrumați de profesori de arte plastice, realizează lucrări ce au ca subiect mesajul artei plastice împotriva oricăror forme de manifestări ale urii sociale, sub sintagma: Pictură, nu ură!

Lucrările  vor fi expuse și premiate sâmbătă, 31 august la Muzeul de Artă din Constanța și vor ajunge apoi în galerii de artă din Vatican, Israel, Austria și Norvegia.

Proiectul face parte din strategia Federației Comunităților Evreiești din România si a Fundației Filderman de promovare a dialogului intercultural, de formare și educare a tinerilor pentru un viitor comun mai bun, de combatere a antisemitismului si manifestarilor de ură a omului împotriva semenului său, de cunoaștere și recunoaștere a valorii  talentului autentic.

 

Articolul precedentVIDEO| Programul Litoralul pentru toți. Scad prețurile în stațiuni
Articolul următorPovești cu răpire și viol. Ce spun polițiștii