Tot mai mulți constănțeni se implică în campania de adopție a câinilor fără stăpân inițiată de Primăria Constanța. Iubitorii de animale aleg să le ofere o nouă șansă la viață cățeilor aflați la adăpostul situat pe strada Vârful cu Dor, nr. 5.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul Gestionare Animale Abandonate, de la debutul campaniei „Adoptă un cățel!”, 730 de căței au fost adoptați și alți 30 de câini au fost revendicați. „Încurajăm constănțenii să se alăture campaniei Adoptă un cățel. Adopția acestora se face gratuit și poate fi realizată după ce a expirat termenul de 7 zile lucrătoare în care patrupedele ar fi putut fi revendicate de proprietari. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării”, au transmis reprezentanții Primăriei Constanța.

Câinii vor fi încredințați spre adopție numai după ce aceştia au fost consultați de către medicul veterinar, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați şi identificați prin microcipare.
Se interzice abandonul câinilor revendicați ori adoptați în condițiile OUG nr. 155/2001 completată şi modificată de Legea nr. 258/2013 şi a normelor metodologice de aplicare a acestora.
Serviciul Gestionare Animale Abandonate poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.
Cei interesați pot vizita Adăpostul Public pentru Animale Abandonate:
– luni, marți, miercuri și vineri, între orele 10:00 – 14:00;
– joi, în intervalul orar: 09:30 – 17:30.

Articolul precedentConcurs de table pentru pensionarii constănțeni
Articolul următorJandarmii constănțeni, prezenți în mijlocul comunității pentru asigurarea ordinii publice