Nava de comandă și de aprovizionare „Marne” va efectua o escală în Constanța, în perioada 21 – 25 iulie, după ce a participat la exercițiul internațional organizat de marina bulgară, Breeze 18, și a efectuat o escală de trei zile în Burgas.

„Marne” este o navă care face parte dintr-o serie de cisterne de aprovizionare de tip A 630 aparținând Marinei Franceze. Participarea sa la diverse exerciții desfășurate în Marea Neagră marchează angajamentul Franței pentru respectarea libertății de navigație în toate mările, și în special în Marea Neagră, în conformitate cu Tratatul de la Montreux. Această prezență marchează, de asemenea, solidaritatea Franței cu aliații și partenerii săi. Activități aeriene și navale sunt desfășurate în mod frecvent în acest scop.

„Convinsă de necesitatea de a asigura libertatea de circulație pe toate mările, și confruntată fiind, în ultimii ani, cu deteriorarea situației în regiune, Franța trimite în mod frecvent în Marea Neagră, nave ale Marinei sale pentru a garanta această libertate și pentru a-și arăta solidaritatea cu aliații săi, ceea ce o face să fie una dintre cele mai active marine europene în acest spațiu. Aceste patrule în Marea Neagră reprezintă ocazia de a lucra cu forțele navale aliate și mai ales cu Marina Română, ceea ce permite Marinei Franceze să-și împărtășească experiența operațională foarte bogată și să dezvolte interoperabilitatea între navele noastre”, a spus doamna Michèle Ramis, ambasadoarea Franței în România.

Astfel, sunt programate, în mod frecvent, escale în Constanța, principalul punct de sprijin identificat de Marina Franceză în regiune. Aceste escale sunt folosite și pentru a desfășura antrenamente comune cu Marina Română. Ca parte a cooperării internaționale, nava Marne a participat, de asemenea, înainte de escală, la exercițiul Breeze 18, organizat de Marina Bulgară cu participarea SNMG2 (Standing Naval Maritime Group 2) al NATO și al Marinei Române.

Articolul precedentInfractor urmărit internaţional, prins de poliţiştii constănţeni
Articolul următorMăsuri impresionante de ordine publică la meciul dintre Viitorul și Union Luxemburg