Un constănțean urmărit internaţional pentru săvârșirea unor infracțiuni de furt și constituirea unui grup infracțional organizat, fapte comise în Luxemburg, a fost prins de polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Eforie.

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Investigații Criminale al Poliţiei oraşului Eforie au identificat pe 17 iulie un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Eforie Nord, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile luxemburgheze pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat și constituirea unui grup infracțional organizat, fapte comise în Luxemburg.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost inițial prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, urmând să fie prezentat la data de 18 iulie, Curții de Apel Constanța în vederea confirmării mandatului internațional de arestare și predarea acestuia către autoritățile din Luxemburg.

Articolul precedentS-au pus în vânzare bilete la meciul FC Viitorul – FC Union Luxemburg
Articolul următorO nava de comandă și de aprovizionare franceză va efectua o escală în Constanța