Poliţiştii de frontieră constănțeni de la Vama Veche au descoperit într-un autocar bijuterii din aur, în greutate de peste un kilogram, pe care un bărbat încerca să le introducă ilegal în ţară.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră de la Vama Veche au verificat amănunțit, în baza unei informaţii, pe sensul de intrare în ţară, pasagerii dintr-un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România. Astfel, au descoperit ascunse în bagajul personal al unui bărbat în vârstă de 33 de ani, cu domiciliul pe raza județului Brăila, 1.016 grame de bijuterii din aur alb – brățări, lanțuri, inele, cercei și pandante, nedeclarate și fără a avea documente de proveniență sau autorizație de a efectua operațiuni cu metale prețioase.

Bărbatul a declarat că a achiziţionat bijuteriile din Turcia, cu scopul de a le comercializa în România, fără a deține documente de provenienţă pentru bunurile transportate. Bijuteriile, în valoare de aproximativ 15.240 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate la Trezoreria Constanța, iar poliţiştii de frontieră au sancționat contravențional persoana în cauză cu amendă în cuantum de 5.000 de lei.

Articolul precedentTulceni reținuți la Constanța pentru comiterea mai multor tâlhării
Articolul următorContrafăcute de peste 750.000 de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea