Încălțăminte contrafăcută, de peste 750.000 de lei, a fost descoperită de poliţiştii de frontieră și vameșii din Portul Constanţa Sud Agigea, într-un container sosit din China. Administratorul societăţii importatoare, un cetăţean chinez, este cercetat.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră și lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului București. Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean chinez, în vârstă de 33 de ani, având reședința pe raza județului Ilfov.

În urma controlului, au fost descoperite 2.344 de perechi de încălţaminte, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 755.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentO adevărată comoară din aur alb, confiscată la Vama Veche
Articolul următorO poveste de succes născută dintr-o succesiune de întâmplări și coincidențe