bric_mircea

Nava Școală „Mircea” a Forțelor Navale Române a părăsit, luni, Portul Constanța pentru marșul internațional de instrucție, la bordul velierul românesc aflându-se și 51 de cadeți și 14 instructori germani.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, voiajul se va desfășura timp de o lună, în perioada 04 iunie – 05 iulie, și va avea loc în Marea Mediterană și Marea Adriatică, cu escale în porturile Bari din Italia, Tivat din Muntenegru și Pireu din Grecia. „Marșul de instrucție, ce cuprinde peste 2.000 de mile marine, cu o  durată de 31 de zile reprezintă o oportunitate deosebită de instruire a cadeților români şi germani şi un bun prilej de probare, în cadru competitiv, a calităților navei şi a echipajului acesteia”, au precizat sursele citate.

Alături de echipajul de bază al navei, la bord s-au ambarcat, încă de săptămâna trecută, 51 de cadeți și 14 instructori germani, care au fost întâmpinați de 48 de elevi din anul I ai Școlii Militare de Maiștri Militari de Marină „Amiral Ion Murgescu” din Constanța. „Experiența colaborării dintre cele două Marine Militare s-a văzut imediat, iar toți cadeții germani și români au devenit, în scurt timp, o adevărată echipă”, au mai spus reprezentanții SMFN.

Ceremonia de plecare a navei a avut loc în Portul Constanța, începând cu ora 09.30, fiind prezenți prieteni și membri ai familiilor echipajului și cadeților români.

 

Articolul precedentFestivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății” la malul Mării Negre
Articolul următorPatru tineri, prinși cu etnobotanice în Mamaia