Trei cetățeni români, care transportau aproape 8.000 de pachete cu țigări de contrabandă, au fost prinși de polițiștii de frontieră constănțeni. Alte peste 2.000 de pachete cu țigări de contrabandă au fost descoperite în urma unor percheziții la domiciliile suspecților.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră au oprit în trafic, luni, pentru control, două autoturisme în care se aflau trei bărbați, cu vârste cuprinse între 41 și 48 de ani, domiciliați pe raza județului Constanța, despre care existau date că sunt implicați în activități de contrabandă.

În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au descoperit într-unul din cele două autoturisme 7.960 de pachete cu țigări, fără timbru fiscal, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Totodată, polițiștii de frontieră, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au pus în aplicare cinci mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Constanța și Suceava, emise de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța – Secția penală, în vederea identificării și a altor cantități de țigarete provenite din contrabandă. Astfel, în urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și ridicate în vederea confiscării 2.300 pachete cu țigări de contrabandă, diferite sume de bani și două autoturisme.

În total, au fost confiscate 10.260 de pachete cu țigări de contrabandă, de diferite mărci, evaluate la 83.680 lei, diferite sume de bani și au fost indisponibilizate patru autoturisme, evaluate la 172.500 lei.

Cei trei cetățeni români sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, iar în cursul zilei de marți au fost prezentați Judecătorului de Drepturi și Libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța, care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a acestora.

Articolul precedentZece persoane au fost reținute pentru braconaj piscicol și furt
Articolul următorDesign tradițional dobrogean și îmrăcăminte, evidențiate într-o expoziție inedită de păpuși