Peste 10.000 de credincioși din țară sunt așteptați să ajungă, începând de joi seară, la mănăstirea ce poartă hramul Sfântului Apostol Andrei din comuna constănțeană Ion Corvin, pentru a-l prăznui vineri, 30 noiembrie, pe creștinătorul și protectorul românilor.

Potrivit Arhiepiscopiei Tomisului, la această sărbătoare mănăstirea Peștera Sf. Apostol Andrei va primi oaspeți de seamă, ierarhi ai Bisericii Ortodoxe din țară. Aceștia, împreună cu Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, vor oficia Sfânta Liturghie începând cu ora 09.00. Totodată, se va sfinți Aghiasmatarul zidit deasupra izvorului, care va primi numele de „Paraclisul Izvorului Sfântului Apostol Andrei”.

La aceste manifestări prilejuite de sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei vor participa și aproximativ 200 de jandarmi, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică. Militarii vor acționa, în principal, pentru protecția participanților, asigurarea măsurilor de ordine publică pe timpul desfășurării ceremonialului religios și pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de conviețuire socială. Dispozitivele de ordine vor fi formate din echipe de patrulare pedestră și auto, precum și echipe de intervenție mobile, iar zona în care se va desfășura ceremonialul religios va fi delimitată cu garduri metalice, în timp ce în zonele de acces se va efectua, preventiv, un control corporal și al bagajelor.

Articolul precedentSute de jucării contrafăcute, indisponibilizate de polițiștii constănțeni
Articolul următorActivitate normală la Spitalul Județean Constanța în cursul minivacanței de 1 Decembrie