Peste 4.000 de ceasuri pentru copii, contrafăcute, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră constănțeni într-un container sosit în Portul Constanţa Sud Agigea din China.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră și vameșii din Portul Constanţa Sud Agigea au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunțit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Ilfov. Administratorul societăţii comerciale în cauză este un cetăţean sirian, în vârstă de 25 de ani, cu reședința pe raza municipiului București.

În urma controlului, au fost descoperite 4.150 ceasuri pentru copii, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Articolul precedentZeci de amenzi aplicate de polițiștii locali celor care nu păstrează curățenia
Articolul următorInfractoare periculoasă, reţinută la Eforie Nord